Faceți căutări pe acest blog

marți, 19 mai 2015

Senatorul Vochiţoiu reiterează sprijinul pentru completarea Legii 8/2006

Senatorul Vochiţoiu reiterează sprijinul pentru completarea Legii 8/2006



“Astăzi am înscris la Camera Deputaţilor, pentru a intra la timp pe ordinea de zi a dezbaterilor, propunerea legislativa care pune în dezbaterea Parlamentului, în această sesiune, completarea Legii nr. 8/2006 cu prevederea încadrării activităţii de jurnalism ca activitate de creaţie”.
Declaraţia a fost făcută astăzi la sediul UNPR de senatorul Haralambie Vochiţoiu în cadrul unei conferinţă de presă susţinută împreună cu Benone Neagoe, secretarul general al UZPR.
Senatorul Vochiţoiu a declarat că formaţiunea pe care o reprezintă va face tot ce este posibil pentru a sprijini Uniunea Ziariştilor Profesionişti din România în demersurile ei pentru ca jurnaliştii să beneficieze de o indemnizaţie de 50% din pensia care li se ca cuvine în baza asigurării în sistemul public de pensii.
La rândul său, secretarul general al UZPR, Benone Neagoe a spus că proiectul a generat un val de reacţii pozitive din partea jurnaliştilor, scriitorilor şi a reprezentanţilor mass-media, care susţin că această măsură nu este altceva decât îndreptarea unei omisiuni regretabile, un act de reaşezare a profesiei de jurnalist într-un context echitabil, aşa cum sugerează şi iniţiatorii lui. Aplicarea prevederilor Legii 8/2006 membrilor UZPR este un act de recunoaştere a meritelor lor civice, profesionale şi creatoare, un act moral, un act necesar care nu trebuie să mai sufere amânare.
UZPR
 Citiţi şi „Timbrul cultural”: înc-o lege manea la parlament


Asociaţia "Semănătorul Tismana" şi revista "Sămănătorul" se alătură iniţiativei:
Trimiteţi UZRP  copia scanată după ce aţi completat modelul de mai jos:

JURNALISMUL ESTE O ACTIVITATE DE CREAȚIE
Declaraţie de sprijin pentru completarea Legii 8/2006 privind uniunile de creaţie şi de utilitate publică

         Rolul creativ al unor jurnalişti de marcă din cultura şi civilizaţia poporului nostru (Mihai Eminescu, I.L. Caragiale, Tudor Arghezi, Anton Bacalbaşa, Pamfil Şeicaru, Filip Brunea-Fox, N.D. Cocea, Adrian Păunescu, Eugen Barbu, Geo Bogza etc.), precum şi influenţa acestora în modificarea şi formarea conştiinţei publice demonstrează faptul că actul jurnalistic este un act de creaţie.
         De aceea, suntem solidari cu iniţiativa parlamentară a d-lui senator Haralambie Vochiţoiu de a propune modificarea Legii 8/2006, prin completarea listei profesiilor creative şi de utilitate publică, prevăzute de această lege, cu profesia de jurnalist. Completarea acestei legi, în sensul amintit, are justificări logice şi profunde, dintre care cea mai evidentă este aceea că jurnalismul este definit ca activitate de creaţie prin însuşi statutul de autor al jurnalistului.

Listă de susţinători: