Faceți căutări pe acest blog

marți, 22 decembrie 2015

Nicu Tomoniu: „Quendei” și experimentele Colectiv„Quendei” și experimentele Colectiv
- Disculpările Antenei 3 -
Imagine 2a. Flăcările din club: momentul 0 al incendiului

În emisiunea Q&A de la Antena 3, difuzată sâmbătă, 19 dec. a.c., realizatoare doamna „Qiuendei”, s-a încercat o nouă disculpare a postului anti-băsist până la moarte și autointitulat „Specialişti în ştiri”, asupra informațiilor despre Clubul Colectiv. Informații lansate încă de la primele ore ale tragicului eveniment, apoi de-a lungul timpului.
Antena 3, Brațul înarmat al CIA în România”, cum spun posturile KGB-iste concurente,  încearcă acum post-misiune disculparea dezinformărilor postului TV, care, folosindu-se de nesăbuința unei mode tinerești smintite, a dirijat în așa fel tragedia, încât a avut ca rezultat final căderea guvernului Ponta. La fel cum a procedat și cu mișcările de stradă care au condus la înlăturarea guvernului Boc, pesediștii trezindu-se în brațe cu Crin Antonescu, linșat mai târziu tot de Antena 3 și înlăturat.
 Deci, cam asta e cu presa ce face și desface guverne, pune președinți după comenzile primite de la Înaltele Porți Mondiale, rămânând ca numai presa independentă să aibă o poziție potrivită după tot ce s-a întâmplat în Clubul Colectiv. Noi înșine pe acest blog, am adunat imaginile celor patru momente fatidice care clarifică faptul că există prea multe scenarite, toate mijloacele mass-media acceptând ideea falsă că artificiile au provocat incendiul. Dacă în imaginile 2a (aici, cea din stânga/sus) și 2b din articolul nostru:
acele flăcări mortale aruncate spre tavan provin de la artificii provocatoare de flăcări, atunci da, hai să dăm vina pe artificiile bulgărești, care conform instrucțiunilor aruncă jerba la 3 metri distanţă timp de 15 secunde . Imaginile din articolul amintit sunt însă edificatoare: ele arată că artificiile aruncau
Artificiile incriminate degeaba
scântei nevinovate de pe stâlpii de fier ai scenei și nu de pe stâlpii goi de artificii din sală cum vehiculau și mai vehiculează posturile TV securistice. Noi, prin imaginile celor patru momentele fatidice, am tras concluzia că, nu dinspre artificii s-au aprins stâlpii din sală (dezinfomare de prim ordin)  ci ei s-au aprins dinspre tavan ca urmare a aprinderii acestuia din cauza flăcărilor (satanice?) pe care le vedeți în imaginile articolului nostru amintit mai sus.
 Din păcate, articolul nostru a fost citit de prea puțini surferi Internet. Pentru că noi nu acceptăm și nici n-avem bani duhnind politic pentru ca blogul nostru să aibă reclame care-ți aduc mii de accesări. De aceea, am pus link-ul  de mai sus pe „feisbucul” lui Răsvan Dumitrescu crezând că dacă nu-și face emisiuni „americănești”, R&D, e un bun român. Fiasco! Erau peste 500 de postări acolo iar a noastră a primit răspuns de la două site-uri ale unui securist care erau pe lista neagră a „scenaritelor bombă” (un link din interiorul articolului amintit mai sus). Am blocat amândouă răspunsurile și am pus articolul nostru pe alt „feisbuc”, al lui R&T, Radu Tudor. Om serios dar… muțenie. Poate i-o fi atras atenția doamnei „Qiuendei” despre fapta noastră, pentru a nu-și băga și el nasul în „afacerea Colectiv”, poate nu, asta nu știm. Cert este că, timp de 99% din emisiune, blonda „Qiuendei” a tot învârtit ”cestiunea artificiilor”, lăsând ca un adevărat dezinformator de meserie, problema flăcării doar la urmă. Răspunsul a fost demn de
Experiment cu bicheta ?
„specialiștii iadului” din Petroșani, prin găselnița directorului INSEMEX (Institutul de cercetare şi dezvoltare pentru securitate minieră şi protecţie antiexplozivă), George Găman: „păi era mult aer înăbușit acolo și când s-a deschis ușa, oxigenul a declanșat flacăra”. (Reproduc din memorie pentru că timp de o oră am tot încercat zadarnic să revăd emisiunea. Mi-am deschis și cont pentru acces la înregistrările video. Ehei!, era pentru video-uri „Gratuite”, nu pentru cele care ar incrimina postul de manipulări securistice.)
La asemenea răspuns, doamna „Qiuendei” a zis „– Aha !” și a răsuflat ușurată că diversiunea „artificii versus flacără” i-a reușit.
Moda „experților” s-a întins ca râia în România: dacă intri în primăria noastră, ca în oricare alta de altfel, e plină de experți, cu patalamale dobândite după trei zile de „treninguri”. Până și secretara care scrie procesele verbale ale Consiliului Local e mare ”expert” !
 Așa și cu „experțeii”  INSEMEX. Care au realizat o simulare, un experiment tehnic cică, ce a dus la concluzia lui nea Gică Găman: ”Pot confirma că am folosit aceleași elemente. Determinările de gaze au fost minuțios făcute. Am determinat acid cianhidric, acid clorhidric, monoxid de carbon, le-am determinat concentrațiile. Incendiul a fost deosebit de rapid. Testul în sine a durat în jur de două minute și jumătate”
În ce constă „expermentul experțeilor” se vede clar din imaginea de mai sus. Că imaginea o fi falsă sau nu, nu contează dar reținem procedeul ca plauzibil.  Se ia o brichetă cu flacără de gaz și se dă foc la „materialu” identic și de același fel cu cel din clubul Colectiv. Fiasco nea Gică ! Cele două minute și jumătate ale focului dumitale ar fi trebuit să fie de ordinul a 4 până spre 10 secunde spun cei care au supraviețuit teferi din iad. Două minute și jumătate până la 5 minute a durat ieșirea celor care nu au leșinat.
Buretele studenților doamnei Andronescu
Madam Cati Andronescu vine și dânsa cu experimentul studenților săi: se ia o bucată de burete (ca un cașcaval de la cârciuma din colț a lui nea Pârțache) i se dă foc (tot cu o brichetă cu gaz probablil) și să vezi minune: acid cianhidric, acid clorhidric și monoxid de carbon…
Vai, doamna  „Qiuendei”, mintea tehnică îți lipsește ! Pentru orice artificii ce se construiesc în lume producătorul trebuie să îndeplinească o condiție obligatorie: scânteile lor, fie una singură, fie legate în snop, să nu poată să producă foc asupra materialelor din jur oricare ar fi ele, haine, plastic, brad artificial, lemn.
Dezinformarea  doamnei „Qiuendei” prin emisiunea  Q&A de la Antena 3, difuzată sâmbătă, 19 dec. a.c. a reușit. Propaganda  anume făcută ca să elimine ipoteza flăcării de gaz aruncată spre tavan, a reușit !
Lungului șir de dezinformări ale Antenei 3, i se mai adaugă deci una, după precedentele: ”nu s-a auzit nici o explozie”, „stâlpii din sală au luat foc de la artificii”, ”a fost găsit încă un extinctor nefolosit în sală”, ”pompierii au mai găsit încă trei extinctoare într-o sală alăturată”.
Atrage atenția prima. O vecină, dintr-un bloc alăturat celui de la Clubul Colectiv, cu fereastră directă spre club, afirma că atunci când a văzut izbucnind acolo o flacără mare, la circa o secundă s-a auzit și o bufnitură ! Era una din relatările cheie! Ați asistat zilele acestea la pârlirea vreunui porc cu o butelie de aragaz ? Când se aprinde flacăra aceea, de o jumătate de metru, ce auzi ? Bum ! Pentru o flacără mare de la club, țâșnită din spatele scenei și până la tavan, circa 6 m cel puțin (conform imaginii), cât de tare se poate auzi acest bum, apreciați și singuri.
Aici trebuia creat „experimentul în condiții identice”, al celor din Petroșani sau al studenților de la politehnica distinsei doamne Cati !
Procurorii de la PÎCCJ, la rândul lor, țin să adauge într-un referat la fel de dezinformator: ”Din datele şi probele existente până în prezent, au rezultat indicii rezonabile în sensul că numiţii Zaharia Viorel şi Moise Marian, pirotehniştii autorizaţi angajaţi ai SC Golden Ideas Fireworks Artists SRL, au instalat efectele pirotehnice (foc de artificii) în incinta clubului Colectiv, în ziua de 30.10.2015, fără a respecta măsurile de siguranţă şi prevederile legale în acest sens, iar Moise Marian a manipulat mecanismul de declanşare al efectelor pirotehnice (foc de artificii) în timpul concertului din data de 30.10.2015, fapt care a iniţiat incendiul care a condus la decesul a 32 de persoane şi vătămarea corporală a mai multor persoane!', se arată PÎCCJ.”
Șmecheri domnii, nu ? Se vede de la o poștă cum folosesc ei metoda securistică de a pune în referat de două ori sintagma (foc de artificii), vezi doamne în paranteze, tocmai pentru a atrage gândul cititorilor pe spuza lor și a-i face pe aceștia să creadă că (focul de artificii) este un element esențial în aprinderea sălii.
Și mai tragem o concluzie: dacă dezinformările A3 și ale procurorilor se potrivesc mănușă înseamnă că aplică amândouă instituțiile aceeași dezinformare primită de sus ca un ”ordin pe unitate”. Mai mult, seară de seară dl Gâdea, nume parcă predestinat, prezintă la A3 ”docomente” trăsnet din dosarele procurorilor. Așa că simbioza celor două brațe ale ”sistemului”, cum zice maestrul, e perfectă !  Cei cunoscători din domeniul juridic au afirmat că dosarele procurorilor nu trebuie să se bazeze pe informații din presă. Aici e marele truc al lui Gâdea. Ieșind pe post, seară de seară, cu ”docomente” incriminatoare privind pe Băsescu și gașca lui, in fond ei distrug probele care l-ar băga pe Băsescu și gașca lui la pușcărie. Spusele posturilor KGB-iste concurente Antenei 3, și anume, că postul Brațul înarmat al CIA în România”, se leagă: ar lăsa ea CIA ca un vechi spion al ei, cum e Băsescu, să intre la pușcărie și strâns cu ușa să ”vomite” niște ”informații bombă” ale celui mai mare serviciu secret din lume?
Dar să lăsăm posturile ”acoperite” în treaba lor, lăsând descoperirea pe seama viitorimii și să ne întoarcem la flacăra satanică de la club, care a ucis vieți omenești.
Nebunia flăcărilor de la Polivalentă: se putea și mai rău !
Secretul ei este deja disponibil pe Internet. Afurisita de modă a flăcărilor, din urlatele  concerte ale unor trupe ce umplu de decibeli un cartier întreg, e cheia lor.
Un site ”mediocru”, wowbiz.ro, cum afirmă dezinformatorii A3, ne dă prin titlul său, proba concretă a cutumei flăcărilor satanice aruncate în timpul unor concerte:
Încercarea zadarnică a apreciatului jurnalist Radu Tudor de a distrage atenția spre un alt incendiu, cică produs de patronii de la colectiv la etajul unui magazin de-al lor, e puerilă.

Nu sunt un adept al scenariilor, nu incriminez Antena 3 după moda posturilor concurente, nu cântă cocoșul meu pe gardul lor! Judecățile de mai sus sunt pentru orice om de bun simț din România.
Sper să fie de folos pentru procurorii care anchetează cazul dacă cumva acest articol va ajunge și la ei. Distribuiți-l deci ! Pentru că eu m-am convins ce se întâmplă dacă-l trimit jurnaliștilor Antenei 3, cu a lor proaspăt avansată în post, frumoasa blondă „Qiuendei”.

 Nicolae N. Tomoniu
Director al revistei ”Sămănătorul”
Membru al UZP din România