Faceți căutări pe acest blog

luni, 26 decembrie 2011

Liviu-Florian Jianu - APOSTOLII CALICIEI

La 22 de ani dupa evenimentele din 1989, revolutionarii amatori nu au mai rezistat, si au luat cu asalt palatul Parlamentului Caliciei, cerand… ce credeti? Libertate? Democratie? Locuri de munca pentru poporul calic? Un tratament uman  al omului, de catre diversele Mari Uniuni si  Puteri?  Dreptul la sanatate gratuita? Dreptul la invatamant gratuit? Dreptul la cultura accesibila? Dreptul la civilizatie decenta? Dreptul la apa gratuita? Dreptul la salubritate la un pret modic? Dreptul la un minimum de caldura, iarna, ori un minimum de racoare, vara? Dreptul la a trai fara griji in casa ta, tara ta, Europa ta, Planeta ta?
As! Revolutionarii au cerut, pur si simplu, BANI. Nu pentru batranii care stau la coada cu orele, de cu noaptea, pentru o paine gratuita. Nu pentru copiii abandonati, care fac foame prin orfelinate, si mananca din tomberoane dupa 18 ani. Nu pentru crearea de industrii caliciene, si locuri de munca pentru tot calicianul. Nu pentru bolnavii a caror viata atarna de un munte de bani. Nu pentru plata datoriei externe a tarii. Nu pentru asfaltarea autostrazilor ei. Nu pentru restaurarea ori paza monumentelor istorice ale Caliciei. Nu pentru investitii militare in securitatea si libertatea ei. Nu pentru construirea de noi locuinte ecologice. Nu pentru investitii in surse de energie regenerabile. Nu pentru statiuni de odihna si tratament. Nu pentru scoli si spitale. Aparatura. Cercetare.Nu pentru  salvarea lui Dumnezeu de la faliment. Nicidecum.
Revolutionarii au cerut bani pentru  EI. Pentru realizarile cu adevarat revolutionare ale unui complot  mondial pentru bunastarea Caliciei. Ce este drept, Realizari marete. Distrugerea economiei  nationale. 22 de milioane – adica o natiune intreaga caliciana – de copii avortati in 22 de ani. Falimentul tarii. Imbecilizarea unei intregi natiuni, si saracirea ei exemplara. Distrugerea culturii. A invatamantului. A sanatatii. A armatei. Defrisarea padurilor. Spolierea avutiilor solului si subsolului.
 Desfiintarea a zeci de industrii, si ramuri ale agriculturii, si a milioane de locuri de munca. Bajenirea unei treimi a poporului calician apt de munca prin tari prospere.  “Si cate si mai cate jocuri si jucarii pline de hazul si farmecul copilaresc”, de care, aducandu-ne aminte, “ne salta si acum inima de bucurie.”
                Sa nu merite atunci, ei, revolutionarii calicieni, eroii exemplari si promotorii fara egal ai tuturor acestor impliniri, BANI? Tocmai acum, cand, dupa ce au avut parte de BANI 22 de ani, au dus revolutia pe culmi  fara egal? Cand au facut TOTUL pentru toate mai sus enumeratele, in parte, MARETE REALIZARI? Si tocmai acum, cand FERICIREA SI PREA FERICIREA natiunii caliciene a ajuns la EXTAZ, sa nu fie stipendiati pentru ca numai datorita lor a fost mitraliat un sinistru odios care se platea cu 500 de dolari pe luna, a construit 700.000 de locuinte in 6 ani, ca sa nu mai vorbim de spitale, scoli, fabrici, asfaltarea tarii, electrificarea ei, etc, etc,  ridicate de un popor calician condus de un avorton de partid comunist, ?
                Ba, drept va spun: revolutionarii merita, cu asupra de masura, BANI.
 Sa vina FMI-ul, sa vina FINANTELE MONDIALE, sa vina MARILE UNIUNI SI PUTERI, si sa-si poleiasca in aur, apostolii! Ba mai mult decat atat: sa mai puna de  o revolutie acest apostolic STAFF, in asa fel incat tot ce atinge un apostol revolutionar - platit de ei, fie si numai cu un ocean de iluzii -  sa se prefaca in cel mai bine intentionat rahat.
21 decembrie 2011
Jianu Liviu-Florian