Faceți căutări pe acest blog

vineri, 11 decembrie 2015

Dr. George Anca la Conferința Mondială de Indologie

George Anca, la prezidiu, cu costum deschis, cravată albă și cămașe neagră


Dr. George Anca la Conferința Mondială de Indologie

Comunicarea dr. George Anca la Conferința Mondială de Indologie, "World Conference Indologie", a avut loc la Rashtrapati Bhavan,  New Delhi, o manifestare în colaborare cu Consiliul Indian pentru Relații Culturale (ICCR). Conferința internațională s-a desfășurat pe parcursul a trei zile, începând cu data de 21.11.2015, având cinci sesiuni de comunicări. Dr. George Anca a ținut comunicarea sa în ziua a doua, sesiunea a treia.

Dr. George Anca, rândul doi, în costum deschis, în spatele președintelui Indiei
 Președintele Indiei, Pranab Mukherjee, cu participanții la Conferința Internațională de Indologie de la Rashtrapati Bhavan, New Delhi, 21.11.2015.

Președintele indian Pranab Mukherjee a inaugurat Conferința Mondială Indologie și a deschis sesiunile de comunicări unde  participă savanţi internaţionali, în jur de 21 indologi eminenți din întreaga lume și opt cercetători seniori din India. Prezintă comunicări ştiinţifice : profesorul Anisuzzaman din Bangladesh, Fernando Tola din Argentina, prof. Oscar Punjol Riembau din Brazilia, Sergio Meliton Carrasco Alvarez din Chile, prof. Dr Jaroslav Vacek din Republica Cehă, dr. Kenneth Gregory Zysk din Danemarca, prof. I . Wayan Ardika din Indonezia, prof. Claus Peter Zoller din Norvegia, prof. Danuta Stasik din Polonia, dr. George Anca din România, prof. Javier Ruiz Calderon din Spania, prof. Ven. Induragare Dhammaratna din Sri Lanka, prof. Dr Korhan Kaya din Turcia, Irma Piovano din Italia, prof. Wang Banwei, prof. Ma Jiali, prof. Yu Longyu din China, prof. Narendra K. Wagle din Canada, prof. Marietta Stepanyants din Rusia, .prof Rajendra Arun din Mauritius, prof. Satya Vrat Shastri și prof. David Frawley din Statele Unite ale Americii.

Comunicarea din ziua a doua, sesiunea a treia
De la stânga: Prof David Frawley SUA, prof. Lokesh Chandra președintele(ICCR),
 prof. Yu Longyu din China și dr. George Anca din România.
Din prezidiu fac parte: prof. Satya Vrat Shastri, prof David Frawley din Statele Unite ale Americii, Prof. Lokesh Chandra președintele Indian Council for Cultural Relations (ICCR), prof Yu Longyu din China și dr. George Anca din România.
Cuvântul dr. George Anca




Iată imagini din timpul comunicării științifice. Se observă cât de apreciat este discursul de vecinul său, prof. Yu Longyu din China. In videoclip, cu toate că microfoanele, inițial, nu erau bine pornite, se aud aplauze la început, în timpul și la sfârșitul comunicării.
Prof. Yu Longyu din China și dr. George Anca







Conferința s-a încheiat cu o prelegere specială a fostului președinte al ICCR, Dr. Karan Singh, Upanișade.


Pentru o Conferință Internațională a Somităților Românești

Pe când o asemenea manifestare mondială și la București, cu participarea profesorilor de limbă română, doctorilor în filologie sau filosofie, a economiștilor, IT-iștilor, fizicienilor, specialiștilor în cercetarea nucleară, în industria aeronautică sau a altor savanţi de reputație internaţională ce lucrează în lume ? Pentru că avem unde s-o organizăm ! Palatul Parlamentului, fosta Casă a Poporului a fost construită tocmai în perspectiva unor mari manifestări culturale internaționale. S-au creat și Institute Culturale Române în multe țări dar singura activitate care a devenit notabilă, a fost deplorabila expoziție de artă și literatură pornografică de la New York !
Pentru perpetuarea timp de aproape două decenii la ministerul culturii a miniștrilor maghiari, în scopul de a se crea o majoritate parlamentară, deocamdată a plătit poporul. Care n-a ieșit la vot sau a fost împiedicat să voteze. Refuzul votului și mânia poporului contra parlamentarilor, puși politic mereu pe treapta de sus, seamănă leit cu vorba populară să faci pipi în aceea direcție. Ca să devenim o țară de civilizație europeană, să ieșim cu toții la vot, nu în stradă !
Nu de guverne tehnocrate, rezultat al unor manifestații dubioase de stradă avem nevoie, ci, așa cum în întreaga istorie a neamului românesc am apelat la sfaturile unor înțelepți ai națiunii, așa trebuie să facem și acum !
Pentru că sfaturile Înaltelor Porți sub a căror pulpană am stat vremelnic de-a lungul istoriei, ne-au adus doar vremuri potrivnice. 

Prof. Nicolae N. Tomoniu
Director revista ”Sămănătorul”