Faceți căutări pe acest blog

luni, 3 august 2015

Ne-a părăsit poeta Lucia Silvia Podeanu din Novacii Gorjului

Lucia Silvia Podeanu

Ne-a părăsit poeta Lucia Silvia Podeanu din Novacii Gorjului


Veste tristă astăzi pentru familia Podeanu, pentru patrimoniul cultural al oraşului Novaci, pentru „Liga scriitorilor români” al cărei membru era, pentru revista „Sămănătorul” din Tismana pentru care, a fost una din cele mai consecvente şi mai valoroase colaboratoare!
Excelenţa sa, fostul ambasador Valeriu Tudor ne-a adus trista şi nedorita veste:
„Astăzi dimineaţa, Doamna Lucia Silvia Podeanu a plecat spre cele veşnice, după o lungă şi grea suferinţă.
Cele şase volume de poezie şi proză ale sale ne vor aminti de această fiinţă plină de sensibilitate şi profundă omenie, care şi-a dedicat viaţa tinerelor generaţii.
Dumnezeu să o ierte, dacă a greşit.
Să îi păstrăm o veşnică amintire, şi să îi fie ţărâna uşoară!
V. Tudor”

 Cităm din scriitorul Gheorghe A. Stroia din Adjud, prefaţator al cărţilor sale, care în februarie anul acesta sub genericul „O viaţă închinată poeziei sau nevoia de viaţă din lirica Luciei Silvia Podeanu” prin care prezenta volumul „Tărâmul durerii”, scria:
„Deşi e un subiect "dureros" în speţă, abordarea durerii, ca parte a fiinţei noastre, a destinului nostru, este, pe cât de spectaculoasă, pe atât de necesară. încă din zorii fiinţei noastre, ne năştem în această lume, fie cu durerea adânc înrădăcinată în noi înşine, fie ca parte integrantă a durerii fiinţelor dragi nouă. a îngerului alb care ne însoţeşte prin viaţă şi ne binecuvântează de dincolo de ea - mama. Pe parcursul lin sau tumultuos al vieţii, acumulăm dureri de moment sau de îndelungată convieţuire, unele dintre ele vindecabile, altele, din nefericire, nu.”

Dumnezeu s-o ierte!

Redacţia revistei „Sămănătorul”, colaboratorii şi cititorii, cărora nu le-a greşit niciodată cu nimic, din contră, mângâindu-le sufletele, îi vor păstra veşnică amintire!

 Director revistă, Nicolae N. Tomoniu, Tismana