Faceți căutări pe acest blog

vineri, 24 mai 2013

Nicu Tomoniu - Laserul lui Ceauşescu a înviat!



Legendarul laser al lui Ceauşecu cântat de
Hotnews  ca o mare victorie postdecembristă!
Laserul lui Ceauşescu a înviat!

 - Foileton -


Adevărat a înviat! Reporterii Victor Cozmei şi Raluca Pantazi  de la  HotNews.ro  ne anunță că la Măgurele începe construcția clădirii care va gazdui cel mai puternic laser din lume!

In sfârşit! Avem veşti bune… Laserul lui Ceauşescu mai lipsea să fie dus la fier vechi alături de fabrica de diamante a lui Ceauşeasca, unde un ciocoi de spiţă nouă îşi făcu parc de distracţii. Barem ne mai rămase ceva românesc din ce aveam pe vremurile când tremurau sovieticii şi ungurii de frica noastră. Pentru că aveam atunci lasere și intenția de a face o mică bombiţă atomică. Ruşii umpluseră toată Siberia cu ele, dar nu conta! A doua zi după invazia trupelor sovietice în Cehoslovacia, Ceauşescu se împopoţona ca tot românul: „Nu pirmitim tovarăşi! Repoblica Socialistă România are capabilităţli să facă armă nucleară la caz de nevoe!” Şi s-auzea până la Budapesta!
Avem în România specialişti de cea mai înaltă clasă
păcat că fondurile pentru cercetare sunt obţinuţi
milogind pomeni de pe la Bruxelles
Trecură anii şi fu invazie şi acu, postdecembrist. Parcă de invazii străine ducem noi lipsă? De la imperiul roman până la Noua Poartă, coana Europa car’ va să zică, mereu cântăm mioritic, „Săraci în ţară bogată”.
Aşa-i românul nostru, ajuns cel mai sărac din Europa, se bucură de orice. Mare inimă avem noi! N-are toată Europa inimă cât avem noi, săracii ei.  

Iată că, în ciuda faptului că luni când începe treaba la Măgurele ne terminăm banii de pensie, copiii tăi nu te pot ajuta pentru că au şi ei copii şi acuși vine ziua copilului, de împrumutat, e clar! nu-ți dă nimeni, pui mâna pe o pungă de plastic şi dai fuga la straturile de ceapă din grădină ca să culegi lobode.  Dacă ţi-a mai rămas prin frigider şi coada mielului de la Paști, o juma' de vin o ţii ascunsă pe unde numai tu ştii, e cazul să faci o masă de pomină în cinstea marelui eveniment!
Aşa am fost noi românii contemporani cu împuşcatul fără vină, obișnuiți să ne iubim „realizărili” deşi ne ghiorţăia burta de foame, după „tacâmurile” de la „cooperativă”. Şi erau bune lobodele şi cu tacâmuri când la telejurnalul de seară vedeam că Ceauşescu inaugura, în anul 1973, acceleratorul tandem de la Măgurele. Demult se clocea acolo acest tip de accelerator electrostatic capabil să sperie lumea. Şi despre laserul lui Ceauşescu se vorbea doar pe şoptite. Ajunsese legendă:
- Măi fraierilor, ştiţi voi de ce n-au intrat ruşii cu armata în România iar în Cehoslovacia au întrat ca prin brânză? Din cauza laserului mă! A făcut tancurile ruşilor scrum, le-a topit cum topeşti untura în tigaie!
- Fugi mă!
- Ascultă la mine: ni l-a adus Coandă, măi băiete! Inainte de a muri a zis: „ce să-l las eu la americani? Mai bine l-aduc unde m-o făcut muma!”
Prin anii ’74 mă găseam elev la Scoala Militară de Ofiţeri în Rezervă la Bacău. La artilerie, obuziere de 122 mm. Făceam trageri la poligonul Mălina de la Galaţi, contra colegilor de la tancuri. Intr-o pauză de masă îndrăznirăm către comandantul bateriilor:
- Tovarăşe colonel, permiteţi să raportez. Colegii zic că degeaba ne antrenăm cu puşcociul acesta de tun, de îndată ce avem laserul cu care să topim tancurile…
Se făcuse o linişte de mormânt. Ăsta era un subiect tabu! Un „bum” îndepărtat de petardă ne anunţa că infanteriştii terminaseră masa… Colonelul stinse ţigara, privi în zare şi spuse ca pentru el:
- Ehei! Ar fi fost bine să fi avut aşa ceva la Prut! Din păcate ne-a salvat organizarea, disciplina şi pregătirea armatei noastre, tovarăşi elevi…
- N-am avut…, mârâirăm noi.
- N-am! Din păcate! În cât timp trebuie să ieşiţi din unitate cu tunurile ataşate la camioane, în caz de alarmă?
- O oră, să trăiţi!
- Când ne-a anunţat o ţară străină de iminenţa invaziei armatei sovietice, Ceauşescu a dat ordinul de aplicare a planurilor de luptă. Ştiţi în cât timp unitatea noastră a fost pe poziţii la Prut?
- Permiteţi să raportez! Nu ştim pentru că noi n-am fost! glumi un hâtru.
- Două ore tovarăşe elev, două ore! La ora 4 dimineaţa eram cu „guguloiul” pe ţeavă! Ştiţi unde era armata cehoslovacă la ora aia? Evident nu ştiţi pentru că n-aţi fost acolo!
- Dormea! Sări unul, in râsetele tuturor.
- La dracu! Armata cehoslovacă nu exista!
Muţiserăm brusc. Ne uitam unii la alţii năuciţi. Cum adică? Glumeşte!
- In Cehoslovacia, la ora 19, corpul de gardă închide cu lacătul poarta cazărmii iar soldaţii, gradaţii, subofiţerii şi ofiţerii pleacă la casele lor din oraş pentru a reveni a doua zi, la ora 7 dimineaţa!
- La noi ieşea cu scandal internaţional dacă… permiteţi să raportez… încheie discuţia un elev, în sfârşit dumirit.
Măgurele: locul unde inteligența românească
pune noi seminţe pe straturile lui Ceauşescu
Nu ne părea rău că n-avusesem „laserul lui Coandă” cu care să topim tancurile sovietice. Barem n-au intrat în ţară şi tot am fost mai „ai dreacu” decât ei…
Uite şi-acu’! Coana Europa ne dădu bani, şi tunul laser al lui Ceauşescu se „upgradă” la vindecare de cancere şi câine atomic de analizat substanțele ascunse din borsetele teroriştilor. Dar suntem noi ai mai „ai dreacu” din lume? Suntem!
Las’ că-i bine! Ce ne trebuie nouă tun laser dacă americanii deja ard in draci la rachete prin spaţiul cosmic în aşa zisul program  „războiul (rece al) stelelor”? Şi nu ne mai trebuie nici bombiţa atomică. La o adică, de ce? Să cadă şi Ponta de pe scaun cum căzu Petre Roman atunci când veni după ’89, la raport, echipa secretă de fabricare a „micului băieţel” românesc?
- Domnule prim ministru, vă raportăm că am terminat construcţia primei bombe atomice. Ce ordonaţi să facem mai departe cu ea?
-  Dăm de dracu’! își dăduse cu părerea postdecembristul Stolojan, spion al austriecilor pe partea economică. Să anunţăm agenţia!
UE ne-a dat bani, curioasă să vadă cum merge
tunul laser al lui Ceauşescu
Agenția Internațională pentru Energie Atomică creată de ONU în 1957, avea sediul la Viena. De ce la Viena? Ca să nu fie în Germania, pe nemţi „i ştim noi” vorba lui nenea Iancu.
Şi după tunul laser, se-alese praful şi de bomba noastră atomică!
Dar mare inimă avem noi! N-are toată Europa inimă cât avem noi, săracii ei. Merită pentru asta să-i tragem un chef cu niscaiva zaibăr şi o ciulama de ciuperci cu lobode!
Cic-ar veni şi nişte „specialişti” străini să lucreze la Măgurele. Ce să-i faci? De la Stolojan până la Băsescu avem parte numai de specialişti buni prin România.
Să vină şi străinii, nu-i bai! Mai fură şi ei niște meserie de la ai noştri. Iar noi, săracii, avem destulă lobodă prin grădină!  


Nicu N. Tomoniu, Tismana, 
vineri, 24 mai 2013, zi de post     

Va prezentăm acum şi filmul Hotnews, privind proiectul Extreme Light Infrastructure - Nuclear Phisycs (ELI-NP):



Vedeţi şi: