Faceți căutări pe acest blog

miercuri, 1 februarie 2012

George Anca - Din jurnale - vol. 26 (Fragmente)

Conţinut: LOCOTENENTUL  ACHIM ***  ULTIMA CANASTĂ

Fragmente din prima parte, "LOCOTENENTUL  ACHIM"
.....
.....
*

Toarasi, americanii astia nea pacalit de doo ori, odatan 44 si odatan 89 !
Daca vreti sa ne mai pacaleasca, odata , naveti decat, da sa stiti ca chinejii nu nea pacalit niciodata !
Iei ie singurii care ne mai puate scuate dinca catun care nea bagat malagambistii ! Sa stiti !
Ca daca vine 2 milioane da chineji la noi, ca sa copenseze peia dea plecat in Spania si Italia, pai noi in doi ani ne revenimim !Asa sa nea jute Hu Jintao !Semneaza: Mache Psderie Abasador Estraordinar si Plindapotential al Republicii Populare Chineze la ziare.com
Noam Chomsky:zece manipulări generale pe care se bazează democratia
1.Să distragi permanent aten¬tia de la problemele sociale reale, indreptand-o către subiecte mi¬no¬re, dar cu mare impact emo¬tio¬nal.
2. Să creezi probleme grave, care angajează masiv opinia pu¬blică si tot tu să vii cu solutii.
3.Să aplici toate mă¬su¬rile dure treptat.
4. Să obtii acordul de moment al poporului pentru măsuri economice dure din viitor.
5. Să te adresezi oamenilor ca si cum ar avea cu totii o gandire infantilă.
6. Să faci tot timpul apel la sentimente si la reactii glandulare, nu la ratiune.
7. Să tii poporul in ignorantă si in satisfactii ieftine, dar multe.
8. Să incurajezi financiar acele mijloace de comunicare in masă care indobitocesc pu¬bli¬¬cul si il tin legat de emisiuni si se¬ria¬le vulgare, ce trag inteligenta in jos.
9. Să stimulezi sentimentul individual de culpă, de fatalitate, de neputintă.
10. Să apelezi la toate cuceri¬rile stiintelor pentru a cunoaste punctele slabe din psihologia individului si a multimilor.
"Te afli intr-o barca cu vasle, care se afla intr-un mare rezervor cu apa. Ai o ancora la bord, pe care o arunci (lantul este destul de lung incat ancora sa atinga complet fundul rezervorului). In acest caz, ce se intampla cu nivelul apei din rezervor, se ridica sau scade?"
 Nivelul apei scade. Intai explic de ce ar trebui sa credem ca nivelul apei ar fi constant. Apoi voi explica de ce totusi nu e asa.
In momentul in care arunci ancora in apa, ea ar trebui sa provoace cresterea nivelului apei deoarece dezlocuieste o anumita cantitate de apa. Nu se va intampla asa deoarece in acelasi timp barca devine mai usoara si iese mai mult deasupra apei, dezlocuind mai putina apa. Teoretic apa ar trebui sa ramana la acelasi nivel.
Numai ca densitatea ancorei este mai mare decat densitatea apei (altfel ancora ar pluti pe apa). Cat timp ancora sta in barca, ea impinge barca in jos cu o forta proportionala cu greutatea ei. Deci apa dezlocuita este proportionala cu GREUTATEA ancorei. In momentul in care ancora este aruncata si poposeste pe fundul bazinului, greutatea ei nu mai are niciun rol, apa dezlocuita este egala cu VOLUMUL ancorei. Din moment ce densitatea ancorei este mai mare decat cea a apei, cantitatea de apa dezlocuita de greutate este mai mare decat cantitatea de apa dezlocuita de volum. Se dezlocuieste mai multa apa atunci cand ancora se afla in barca. Deci cand se arunca ancora, apa dezlocuita este mai putina iar nivelul apei este mai mic.
 "Ai un buchet de flori. Toate, in afara de doua, sunt trandafiri; toate, in afara de doua sunt margarete; toate, in afara de doua, sunt lalele. Cate flori avem?" 
In buchet avem trei flori: un trandafir, o margareta si o lalea.

*
Buna ziua Agafitei,
Această solicitare nu este destinat pentru a determina orice jenă pentru dumneavoastră, dar doar pentru a vă contacta din cauza dvs. de înaltă reputaţie şi trustworthiness.It poate parea ciudat si, de asemenea, nesolicitate pentru dumneavoastră, dar tânjesc indulgenta ta. Acest lucru este impusă de nevoia mea de urgenţă pentru a ajunge la un partener de încredere şi de încredere străine.
Sunt Barrister Philippe R. Kousa, un avocat de profesie, avocat personal la sfârşitul lunii domnul Alexandru Agafitei, un cetăţean din ţara dumneavoastră, care a folosit pentru a lucra cu compania Shell Oil aici în Togo, după ce acest document se face referire în continuare clientul meu . La 21 aprilie 2004, clientul meu, sotia si copilul lor au fost implicate numai într-un accident de maşină fatal aici în Togo Lomé, care, din păcate, trei dintre ei au pierdut viaţa acolo.
De atunci am făcut mai multe anchete pentru a ambasada dvs. pentru a localiza oricare dintre clienţii mei extins rude, dar a căzut în pretenţii, care este motivul pentru care am decis să vă contacteze, în scopul de a ajuta la repatrierea bani lăsate în urmă de către clientul meu, înainte de se obţine confiscate sau declarate inutilizabile de către bancă.
Decedatul a avut un cont în valoare de US $ 11,5 milioane la o bancă comercială aici, în cazul în care contul a fost domant timp de opt ani acum, iar banca a emis-mi un anunţ pentru a oferi o rudă a decedat sau au contul confiscate în cadrul următorii douăzeci de un oficial de zile lucrătoare.
După cum am căzut în pretenţii în localizarea rudelor pentru mai mult de şapte ani acum, vă rugăm să i să vă ceară consimţământul de a va prezenta ca o rudă a domnului Alexandru Agafitei, din moment ce au acelasi nume de familie cu el, astfel încât veniturile din acest Contul poate fi plătită pentru tine, atunci putem împărtăşi bani egal între noi după cheltuielile. Decât să fie confiscate de către bancă.
Promit să furnizeze toate documentele legale necesare care pot fi utilizate pentru orice cerere de backup pe care le poate depune şi cu influance mea putem transfera aceşti bani în orice cont străin pe care îl pot oferi. Tot ce am nevoie de la tine este dumneavoastră sinceră de cooperare pentru a ne permite vedea acest acord prin intermediul şi v-am garantat că acest lucru va fi executat în cadrul unui aranjament legitim care va proteja mine şi tine de la orice încălcare a legii.
Vă rugăm să informaţi-mă la indicaţia dvs. de dorinţa dumneavoastră de e-mail meu privat "şi trimite-mi telefon şi de fax, pentru a permite discurssion buna despre detaliile acestei tranzacţii.
Cel mai bun ceea ce priveşte,
BAR.PHILIPPE KOUSA.
*

În ciuda avertismentelor repetate primite pe linie de UTM şi a încercărilor de influenţare pozitivă pe linie de D7L şi US, obiectivul Villon se obstinează tot mai mult să nu accepte să reziste doar prin cultură, să citească cărţi interzise ca alţi reacţionari inofensivi, sau să treacă de la versuri lirice incendiare la versuri filologice ignifuge.
Precizez că obiectivul Villon nu numai că are carismă la libaţii cu toate clasele sociale, recitând Doina eminesciană, intonând duşmănos Trăiască Regele! şi cerând tovarăşilor sovietici să restituie Basarabia de ziua Stelianei Pogorilovschi, Alsacie răsăriteană pe care burghezo-moşierimea n-ar lua-o nici dacă s-ar destrăma Lagărul cu tot cu URSS, dar a participat şi la întrunirea Complotului de la Biblioteca Primus din strada Miletin, care este lotul complet încă din 15 septembrie 1956 (Nicolae Labiş, Georgeta Naidin, Aurel Covaci, Steliana Pogorilovschi, Gloria Barna, Grigore Vereş, Mihai Nicolae şi Vasile Albu), şi avem indicii că intenţionează "să afle absolut totul despre comunism", în scopul de a devia de la marxism-leninismul corect politic.
Există, în ultimă analiză-sinteză, suficiente piese la dosar ca să fie arestat în orice moment, obiectivul Villon, de profesiune acrostih vertical, în prezent fără ocupaţie şi fără domiciliu, eventual într-un lot mai mare, care e şi gata, dar arestările recente în toamna lui 1956 ale unor studenţi cu nume neconsacrate (ca Negrea, Derdena, Goma. ş.a.) au generat, absolut surprinzătoare la nişte intelectuali români, mişcări de solidaritate, iar în cazul său sunt de prevăzut reacţii duşmănoase regimului democrat-popular venite şi din partea a numeroşi colegi de trudit peniţa, a cititorilor fideli plachetei sale de debut editorial cu versuri lirice, care face elogiul infidelităţii conjugale, şi a altor simpatizanţi, tovarăşi ai lui de la libaţii pe care dă banii poporului şi ai părinţilor, neglijându-şi o operă care e de patrimoniu european.
Citez din criticul Lucian Raicu, la care doarme în pat şi filologul George Mărgărit, ba chiar, sporadic şi obiectivul Villon, după cum a observat sectoristul:
"Manuscrisele originare ale poeziilor sale, curate, preacurate, nu vădesc obsesia, nici plăcerea amară a desăvârşirii."
Dar o complicaţie mai este şi anticiparea că la un proces ar fi dificil de obţinut de la acest răzvrătit incorigibil retractările dorite de regizorii spectacolului.
Din aceste motive, nu este indicată nici anihilarea obiectivului sub forma unui act de jaf nocturn ca fiind înjunghiat de unguri ca să i se sustragă ceasul Popeda cu care umblă la el, deoarece se vor naşte suspiciuni.
(Tocmai pentru că nu l-a amanetat la restaurantul Victoria, ca să bea conform scenariului, muribundului Labiş i se fură acest ceas de către brancardieri.)
Având în vedere cele mai sus arătate, consider că cea mai benefică soluţionare a cazului este aruncarea poetului sub tramvaiul 13, cu legenda că a fost beat şi a mers în zigzag şi înainte de a se urca din mers, nestăpânind picioarele, la înclinarea corpului său spre partea stângă, laterala vagonului remorcă l-a lovit şi victima, în urma loviturii primite, printr-o întorsătură a corpului în formă de rotaţie, cade jos între cele două vagoane ale tramvaiului.
Fişă de necesitate de oameni:
Agent 1: îi dă lui Villon o sticlă de ţuică (sau alt alcool) şi bani de o cafea la Capşa, unde de altfel are a se întâlni cu Agentul 2
Agent 2 (femeie): Atrage pe Villon de la Capşa în Staţia Colţea, invitându-l să doarmă la ea... Nu trebuie însă pe refugiu să apară cu el de braţ. Îi va justifica că mai vrea şi alţii să doarmă cu ea, deci că e bine să se prefacă a nu se cunoaşte în staţie.
Agent 3: îl va trage pe Villon de suman sau de palton şi îl va îmbrânci spre tramvai, dar nu pe la botul autovehiculului, deoarece poate sări dincolo de şine neatins, ci imobilizându-l în grătarul dintre motor şi remorcă.
Consecinţe anticipate.
Ipoteza 1: Dacă obiectivul Villon va fi doar schilodit, el va înţelege acest nou avertisment şi se vor mai potoli şi alţii, pe care puşcăriile nu-i sperie, deoarece sunt tineri şi au de unde muri.
Ipoteza 2: Dacă acrostihul crapă, atunci i se vor înscena funeralii scriitoriceşti de erou al clasei muncitoare şi i se va construi o biografie educativă, despre faptul că alcoolul dăunează grav sănătăţii.
Asupra situaţiei informative menţionez că obiectivul Villon a băut toţi banii primiţi pe ultimul său "sobor de versuri", iar ca situaţie operativă menţionez că din analiza SWOT rezultă că ca ameninţare poetul vrea să plece dintre prieteni, unde putem plasa surse, la ţară şi nu-l mai putem fila eficient; în schimb, operativ, trebuie exploatată oportunitatea că în noaptea de 9-10 decembrie începe a se băga tramvaie pe trasee să circule pentru prima dată şi după ora 24 cu şchimbu trei, fiind de presupus ca până la mutaţiile comportamentale semnificative statistic, să fie puţini cetăţeni în staţii ale căror declaraţii să poată fi uşor de obţinut în sensul legendei propuse de noi. Locotenent Achim Moromete
*
 ULTIMA CANASTĂ
(Citiţi mai departe întregul volum:
George Anca - Din jurnale vol. 26 )