Faceți căutări pe acest blog

vineri, 3 februarie 2012

Case din Transilvania repuse în valoare de prinţul Charles


Nu e doar o poveste. Este adevărat, printul Charles al Marii Britanii care și-a descoperit o ascendenta transilvana (o nobila maghiara de prin sec. XVII) a venit aici și vizitând mai multe locuri s-a îndrăgostit de aceste plaiuri. S-au făcut și filme documentare prin care Transilvania e prezentata occidentalilor ca o preferință a printului și se explica și de ce: aici s-au mai păstrat elemente ale vieții rurale din alte secole in stare nealterata. Deși printul Charles are o ascendenta maghiara, niciodată în film sau în interviuri nu a făcut distincție intre unguri și romani, cu care a avut relații la fel de prietenești. Pe aici se vorbește despre prezenta printului (care vine în multe vizite particulare) prin satele de pe valea Hartibaciului dar şi prin alte sate.

Casa albastru-verzui din dreptul copiilor a cumpărat-o Prințul Charles. Excelentă poziție lângă râu!

 Casa prinţului Charles

Prin
ţul Charles  adoră această casă din Ardeal, pe care a cumpărat-o  şi a dorit DOAR  pânze/așternuturi, față de masă, prosoape țesute  (vechi sau mai noi) din in și cânepă. Doarme pe saltele  umplute cu fân, mănâncă în ulcele și blide, cu linguri de lemn.  A fost la coasă şi a cosit, venind RUPT, frânt de  oboseală.  E uluit de varietatea florilor şi plantelor de câmp, într-un cuvânt, e FASCINAT. Are o strămoașă  și merge în cimitirul satului și îi  duce flori.Culmea este că îl înțeleg PERFECT şi că  VISEZ la așa ceva.

Charles a înt
ărit cât a putut structura veche a casei FĂRĂ să o schimbe deloc.Ceva  inserţii de susţinere a lemnului, nu ştiu să spun.Are scândură simplă pe podea.Se pare că  şi-a adăugat  un WC, un duş cu bazin şi o fosă septică.

M
ănâncă DOAR mâncare locală, mămăligă cu lapte, muls manual, cu mâini, fără mănuși!! Mănâncă ceapă zdrobită, fasole verde culeasă de el de pe araci, din grădinuța lui etc., etc.

Şi-a comandat câteva grămezi de  șosete de lână țărănești din lână groasă, ca la ciobani. Are sarică și face foc cu lemne (pentru gătit și încălzit dacă vrea) și cică a descoperit FERICIREA!


Vedeţi şi:

Trimis de N.B.

Alte imagini ale caselor din Transilvania pe care prințul le-a amenajat pentru oaspeții săi:















Vedeţi filme cu Prinţul Charles al Marii Britanii





Cum poate fi pusă în valoare o biserică şi un deal plantat cu meri, învăţăm de la Prinţul Charles



Iată cum un reprezentant al Casei Regale britanice iubeşte liniştea plaiurilor noastre transilvane.

În contrast, vedeţi mai jos un film cu vizita lui Ceauşescu în Coreea de Nord .

Cum să nu ajungi la delir de Mare Conducător dacă ai fi primit aşa cum a fost primit Ceauşescu în Coreea de Nord? Băse Putinescu are doar o şleahtă şi deja se vede buricul pământului!

Vedeţi filmul: