Faceți căutări pe acest blog

duminică, 12 februarie 2012

Mariana Stoica - O poveste pe contul său Facebook

Precizare.
Nu putem să nu remarcăm formidabila explozie de idei, de imagini inedite, de fotomontaje inspirate, de texte umoristice bine ticluite, după modele consacrate sau texte originale care dovedesc un real talent literar, pe reţeaua de socializare Facebook.
Este un adevărat fenomen social care plecând de la nevoia de dialog cu prietenii, a ajuns mai întâi la a bârfi inculții şi incompetenţii clasei politice pentru ca mai apoi la a comenta acţiunile lor, sfârşind cu luarea unei atitudini ferme contra acestui  adevărat flagel social, mai întâi pe site stând în faţa fotoliului, iar la final, prin declanşarea REVOLTEI DE MASĂ din 13 gerar, a cărei final este imposibil de anticipat atât timp Băsescu se joacă prin poienile de la Predeal iar lumea moare înzăpezită în casele a trei-patru judeţe ale României.
Nu e de mirare că există o întreagă pleiadă de afişe, caricaturi, fotomontaje, mixaje foto, o adevărată comoară care dovedește înclinația spre artă, poezie, literatură și umorul sănătos al poporului român.
"Sămănătorul" remarcă giganticul hambar de seminţe sănătoase aparţinând naţiei noastre care nu s-a diminuat ci cu ajutorul reţelei Internet a devenit globală, un articol distribuit fiind citit instantaneu pe întreg mapamondul.
Şi dacă la un HĂ! HĂ! băsescian râde întregul guvern de obedienţi cu gura până la urechi, ţineţi minte că acest râs fals nu e un atribut al românului de rând ci al şmecherilor şi hoţilor cocoţaţi prin minciună alături de MARELE MINCINOS al României.
Aşadar râdeţi româneşte cu bancul lui Mariana Stoica, o necunoscută pentru cititorii noştri până acum două ore dar cu un talent cu siguranţă în devenire.
Povestea ticluită e cu atât mai bine aranjată cu cât umorul e la tot pasul, de pildă, vă închipuiţi că regina Marii Britanii ar putea să invite la un ceai pe MARELE HĂHĂIT? Dincolo de protocol i-ar fi frică să întâlnească virusul căruia România îi caută antidotul, plecând de la KM 0
Redacţia "Sămănătorul"



Mariana Stoica - Povestea de pe contul său Facebook


Pe vremuri, in timpul unei vizite oficiale in Anglia, Basescu e invitat la un ceai de catre Majestatea sa, Regina. Zambitor, Basescu o intreaba:
- Mi-ati putea raspunde la o intrebare?
- Desigur, raspunse Regina .
- Ei bine, cuteaza Basescu, care credeti ca este esenta leadership-ului ? |Care este secretul unei bune conduceri?
Cu un zimbet suav, regina raspunse:
- In opinia mea, filosofia minimala a conducerii cere sa fii inconjurat de oameni inteligenti.

- Si cum iti dai seama cine este inteligent si cine nu? - insista Basescu.

- Foarte simplu, spuse regina , ridicandu-se, permiteti-mi sa va arat.

Ii telefona indata lui Tony Blair, puse telefonul pe speaker si spune:

- Domnule prim-ministru, va rog sa aveti amabilitatea de a-mi raspunde la o intrebare: mama dvs. are un copil,tatal dvs. are un copil, iar acest copil nu este nici fratele, nici sora dvs. Cine este el?

Blair raspunse fara ezitare:

- Sunt exact eu, Majestate.

- Corect, spuse regina . Multumesc si la revedere, sir Blair.

Apoi, privindu-l pe Basescu:

- Ati inteles, domnule presedinte?

- Da, majestate! Foarte interesant! Fiti sigura ca o sa folosesc aceasta lectie!

Odata intors la Bucuresti , Basescu se hotaraste sa-l supuna la test pe Emil Boc.

Convocat, Boc vine.

- Draga Emil, ma intreb daca ai fi capabil sa-mi raspunzi la o intrebare.

- Desigur, dle presedinte.

- Ei bine, mama ta are un copil, tatal tau are un copil, copilul asta nu este nici fratele, nici sora ta. Cine este el?

Boc isi roteste cateva clipe ochii intre tavan si podea si, finalmente, isi intreba presedintele daca i-ar putea acorda un ragaz de gandire.

Intors la Guvern , convoaca pe data ministri , alaturi de care zaboveste cateva ore asupra problemei, fara sa ajunga la o solutie.

Prada disperarii, il suna pe Blaga, la Senat:

- Asculta, zi-mi si mie: maica-ta are un copil, taica-tau are un copil, si acest copil nu este nici frate-tau, nici sora-ta. Cine este el?

Blaga raspunse pe data:

-E simplu, sint eu.

Mult mai usurat, Boc fuge glont inapoi la Cotroceni si intra gafaind in biroul lui Basescu- Stiu raspunsul, domnule! Stiu cine este blestematul asta de tip! E Blaga !!!

De peste birou, mangaind usor spatarul fotoliului - gandindu-se, probabil, ce noroc are regina cu asa oameni inteligenti pe langa ea(englezii astia!...) - cu o nedismulata grimasa de dezaprobare, Basescu ii raspunde:

-Gresit, tampitule! E Tony Blair!
  Mai multe bancuri, filme artistice şi documentare, lucruri utile, leacuri naturiste pe site-ul nostru:

http://sites.google.com/site/articolesamanatorul/