Faceți căutări pe acest blog

vineri, 18 mai 2012

A. Melian- IMPERTINENŢA NERUŞINATĂ A UNUI NOSTALGIC


IMPERTINENTA  NERUSINATA  A  UNUI  NOSTALGIC

            Căpetenie de uniune etnică,  transformată abuziv în partid politic prin iresponsabilitatea sau complicitatea conducerii FSN, în lunile tulburi de după Revoluţie, Marko Bela îşi confirmă identitatea de poetastru al epocii comuniste, metamorfozat peste noapte în lider politic pro-capitalist, anti-românesc şi super-negustor.
            Obişnuit de ani mulţi să profite de toate guvernele în care a intrat împreună cu grupul său, aproape totdeauna prin trădare şi şantaj, acum, când se simte lipsit de butoanele ce i-au fost mereu puse la dispoziţie, devine agresiv şi neruşinat, imaginându-şi că în acest fel îi va convinge pe cetăţenii români de origine maghiară să-l aleagă din nou, - pe el şi pe acoliţii lui - acolo unde, sub lozinca de apărători etnici, n-au făcut decât să se îmbogăţească şi să semene discordie .
             Protestează dumnealui că Guvernul a anulat o hotărâre aberantă a cunoscutului ministru ungurean, privind UMF Târgu Mureş (vezi articolul nostru din Samanatorul,   « Ungureanu care decide ungureşte » ), că s-a decis recuperarea mitei electorale dată primarilor PDL şi UDMR pe ultima sută de metri a guvernului precedent, - ignorând fără jenă că de bani « pentru drumuri, scoli, grădiniţe » are nevoie nu numai comunitatea d-lui, ci toate comunităţile din ţară - şi se plânge cu aroganţă că nu e iubit. Imaginaţi-vă ce dramă sentimentală trăieşte acest Făt frumos al politicii româneşti ! La festivitatea de lansare a candidaţilor UDMR de la Târgu Mureş, în acordurile imnului Ungariei (căci asta este ţara lor, deşi mănâncă pâine, - de fapt cozonac – în ţara noastră), el declara, cu timbrul lui inconfundabil, că « nu suntem iubiţi, nu ne iubeşte Victor Ponta, nu ne iubeşte PSD, nu ne iubeşte Crin Antonescu, nu ne iubeşte PNL, nu ne iubesc politicienii români. Nu ne iubeşte Senatul UMF ». Dar cine vă iubeşte pe dv., domnilor, şi pentru ce v-ar iubi ? In realitate, nici măcar românii de origine maghiară nu vă iubesc, pentru că au înţeles până la urmă că nu interesele lor stau la baza apariţiei UDMR şi  a activităţii ei, ci propriile interese de grup şi de gaşcă. Priviţi-vă în oglinda pe care v-a oferit-o Lazlo Tokeş, deşi ea este fidelă, în aceeaşi măsură lui însuşi şi celor pe care i-a adunat în jurul său.

            Ar trebui să ştie d-l poet Marko Bela că iubirea este un sentiment sacru şi că în politică el se profanează. Ar trebui să ştie, de asemenea că ura nu poate naşte iubire. Si la urma urmei, dv. nu de iubire aveţi nevoie, ci de respect. Or, nu poţi respecta o uniune care se transformă în partid etnic în împrejurări tulburi şi cu complicităţi vinovate, nu poţi respecta o formaţiune care-şi întemeiază supravieţuirea politică pe negustorie, şantaj şi trădare, o formaţiune care-şi cultivă interesele personale meschine, semănând discordie într-o societate hărăzită bunei înţelegeri, un grup care-şi proclamă Ungaria patrie de suflet şi tratează România ca vacă de muls.
            Cu atât mai puţin e demn de respect Marko Bela, - el ar putea foarte bine să se ia de mână cu Csibi Barna, sasul care l-a decapitat simbolic pe Avram Iancu şi care, recent purta de gât o pancartă contra APARTHEIDULUI din România – atunci când, înflăcărat de nostalgii bolşevice, trece la ameninţări provocatoare . « Le-ar plăcea acestor drăguţi politicieni să refacem Regiunea Autonomă Maghiară ? » Auziţi ce gărgăuni îi foşgăie prin minte !!.. Se vede treaba că, în căldurile lui nostalgice, « drăguţului » de Marko Bela i s-au  defectat busola minţii şi ceasul timpului. El pare a nu fi aflat nici astăzi că Stalin e oale şi ulcele iar tancurile sovietice au devenit istorie.  El pribegeşte încă pe drumurile însângerate ale anilor 1940-1950 şi se crede politrucul trimis de la Moscova să joace ceardaşul pe cadavrele celor care nu-l iubesc.
            Domnule Marko Bela şi toţi cei cu care trudiţi la demolarea României, nu uitaţi proverbul românesc, care e de fapt universal : « Cine seamănă vânt, culege furtună » !!...  Si, parafrazând această cugetare înţeleaptă, v-aş spune în încheiere că cine seamănă ură nu poate culege iubire.
 
                                                   Alexandru MELIAN