Faceți căutări pe acest blog

marți, 20 august 2013

Azi am epuizat resursele pământului pentru tot anul



Am epuizat deja resursele pământului pentru 2013

Adaptare după Le Nouvel Observateur

Începând de azi, populaţia lumii va trăi „pe credit” după consumarea tuturor resurselor pe care planeta noastră este în măsură să le reînnoiască într-un an.  Azi, marţi, 20 August 2013, ne-am epuizat resursele de pe Pământ pentru 2013, deplânge Fondul Mondial pentru Natură (WWF). La această dată, populaţia lumii deja a consumat toate resursele naturale pe care planeta noastră este în măsură să le reînnoiască într-un an: deci vom trăi „pe credit” şi de acum încolo, cum o facem deja cu un an înainte de căderea comunismului.



Oamenii au atins acest plafon pentru prima dată pe 19 decembrie 1987. Această depăşire a Zilei Mondiale "World Overshoot Day" n-a făcut decât să fie din ce în ce mai depărtată de sfârşitul anului. WWF estimază că astăzi ne-ar trebui o planetă şi jumătate pentru a satisface nevoile umanităţii. Ne-ar trebui chiar două planete până în 2050.



Prin nebunia etalării bogăţiei proprii, Qatarul devine capul răutăţilor: ne-ar trebui nu mai puţin de 6,6 planete Pământ, în cazul în care toată populaţia lumii ar trăi la nivelul de civilizaţie din Qatar. Cele mai mari amprente ecologice  sunt după Quatar, Kuweit, Emiratele Arabe Unite, Danemarca şi Statele Unite. La celălalt capăt  de clasament, stau Afganistan, Timorul de Est şi Palestina. 

Un articol sugerat de autorii Revistei "Sămănătorul" din SUA.
Citiţi şi : http://samanatorul.blogspot.ro/2013/08/alex-berca-uniunile-economice-un-viitor.html