Faceți căutări pe acest blog

luni, 15 iunie 2015

Apropo de fanteziile prinţului Charles cu Transilvania

DESPRE APROPOURI.
După niște articole controversate ale revistei ART-EMIS ACADEMY, am renunțat să mai preluăm de acolo articolele pe care ni le trimite frumoasa - veșnic - nemulțumita MDP despre cloaca noastră politică. Tot mai multe voci bine cotate în jurnalismul românesc, încep să hulească noua "Europa Liberă" care doreşte să ne impună, treptat, din ce în ce mai apăsat, singura soluţie, înc-o revoluție. Aşa stând lucrurile şi privind mai bine la titulatura revistei, ea nu diferă prea mult de fanteziile dâmboviţene ale caţavencilor ACADEMY, ale lui Adrian copilul minune  cu Manelism ACADEMY, ale urmaşilor regelui Cioabă ACADEMY, sau cu fantezia (sau poate prea nimerita idee)  a împăratului tiganilor, Iulian Radulescu, ce-o vrea de consoartă pe blonda Udrea. Aşadar, de la ART-EMIS până la împăratul autocrat, trimisul lui Dumnezeu pe pământ, Iulian, toţi umblă cu cioara vopsită. O cutumă care s-a întins ca râia în România, toate firmele-s a-ntâia, toate televiziunile sunt pe primul loc la ceva iar dacă cineva n-are loc pe primul loc, inventează dobitocia lui "cel mai cel".
Tocmai de aceea articolul de mai jos al editorialistei MDP ne-a sărit în ochi: ia uite domnule la  erotismul prințului ce vrea să fie NUMBER ONE peste Transilvania! Revista noastră a tratat acţiunile prinţului Charles cu cel mai mare respect şi cu nedisimulată bucurie. Cine poate fi un ambasador mai bun pentru grădina Transilvaniei  decât prinţul Charles? Am fost copleşiţi de interiorul rustic, original, al locuinţei sale. Până la urmă asta avem noi cel mai de preţ: casele vechi ţărăneşti. Un patrimoniu egalabil cu oricare din alte clădiri originale înscrise în lista Patrimoniului Mondial iar prinţul Charles a ştiut cel mai bine să le reabiliteze şi să le înscrie acolo, lângă puţinele monumente istorice catalogate de nivel mondial acum câţiva ani.
Am scris cu drag articolul "Case din Transilvania repuse în valoare de prinţul Charles" 
şi am adăugat acolo imagini, filme şi chiar o comparaţie cu vizita lui Ceauşescu în Coreea.
Dar acum putem citi în articolul de mai jos o informaţie năucitoare din Germania: "acest prinţ bătrîn şi neliniştit este autorul sintagmei „Ţinutul secuiesc", care a inflamat destule spirite. Nu există un ţinut secuiesc, iar guvernanţii români, dacă vor să nu fie alungaţi cu pietre, trebuie să nu accepte niciodată preacurvia unui tîrg de dezintegrare a României, sub invocatul pretext viclean al autonomiei! La ultimul nostru recensămînt, fabulosul număr al secuilor din România a fost... 150. Aşadar, care ţinut şi al căror secui?"
Dacă e aşa e grav, dacă nu, poate că nemţălăii atacă pe Prinţul Charles pentru că ar dori ei, germanii, o felie de pâine, pe deasupra întinzând puţină Transilvanie cu ceangăi botezaţi secui. Ne mai miră că atacurile au pornit în paralel şi contra preşedintelui Iohannis care nici gând să subscrie la vreun scenariu de autonomie. Dânsul stă acum în pomul numit România şi pe craca Transilvania. Ce-ar vrea MDP, să şi-o taie de sub picioare? Ne miră amnezia MDP! Pentru că Iohanis a fost ales preşedinte cu voturile şi propaganda ART-EMIS ACADEMY, NUMBER ONE pentru fantezii privind România. 
Nicolae N. Tomoniu, director revista "Sămănătorul"
Până vom clarifica "ce-au voit acel apus" citiţi articolul MDP preluat de la 
Maria Diana Popescu - Charles are fantezii „erotice” cu Transilvania noastră
Globalizarea păcătoasă a dat peste cap normalitatea în care trăiau oamenii României. Batalioane de şarlatani-„diplomaţi" au venit în Ţara noastră să cumpere pe mai nimic pămînturi, bogăţii ale solului şi subsolului. Cea mai mediatizată manipulare asupra căreia trebuie să fim cu multă băgare de seamă este aciuarea tot mai acaparatoare pe teritoriul Transilvaniei noastre a prinţului Charles. Monarhia britanică continuă să bîntuie suveranitatea altor state, însă după dispariţia reginei Elisabeta a II-a, sigur, Australia va fi prima ţară care va dori să devină Republică. Aşa săraci cum au ajuns în postdecembrism, jigniţi de englezi cum că ar fi necivilizaţi, românii ar greşi nebuneşte să cadă pe spate de extaz sau să sărute dreapta unui prinţ străin, ca slugi preaplecate pentru cîteva pence. Charles a găsit loc de refugiu într-o Ţară încăpută pe mîna unor politicieni de conjunctură, uşor de dus cu preşul. Ardealul e pămînt românesc şi aşa va rămîne în veci! Nu vom accepta ca România să fie din nou ciopîrţită. La ce-i trebuie prinţului o duzină de cocioabe? De locuit nu poate locui în mai multe deodată şi nici pe lumea ailaltă nu le poate lua. Ca să nu mai poftească la condiţiile bio din casele vechi româneşti, îi sugerez lui Charles să-şi înlocuiască saltelele luxoase, acţionate de telecomandă, cu nişte paturi de scînduri şi saltele ecologice de paie.
„Săracul", vrea să fie principe al Transilvaniei!
Nu v-aţi întrebat ce face prinţul cînd vine în Ardeal? Ascultaţi cu atenţie şi spuneţi tuturor: atunci cînd e plictisit de zbenguială cu Dracula prin codrii noştri, Charles scrie cronici literare la cărţile lui Mircea Cărtărescu, cel care cu mare talent literar s-a exprimat ţigăneşte pe seama reginei Angliei! Prezenţa tot mai insinuantă a lui Charles în Transilvania noastră, vrută şi de alţii, e un semn explicit pentru cei care au minte să-l priceapă. Să nu uităm că Charles este rudă cu ex-regele Mihai! Ungaria face presiuni uriaşe la forurile U.E. şi la toate marile cancelarii occidentale, Kossovo vrea şi ea independenţa, iar preşedintele nostru dansează după melodia sugerată. În martie 2015, Parlamentul European a adoptat un raport în care cere din nou României şi altor patru state „refractare" din blocul comunitar - Grecia, Slovacia, Cipru şi Spania - să recunoască independenţa fostei provincii sîrbe. Să nu permitem ca următorul pas să fie Transilvania noastră! Atunci, de ce n-am cere şi noi înapoi de la Ucraina: Basarabia - pînă jos, cu judeţele de la gurile Dunării, nordul Bucovinei şi Ţinutul Herţa?! Încetaţi cu propaganda pentru acest prinţ străin! După cum se trag sforile la Bruxelles, „dragostea" lui pentru Ardeal are un scop prestabilit: „săracul" de el, vrea să fie principe al Transilvaniei. Să nu uităm că acest prinţ bătrîn şi neliniştit este autorul sintagmei „Ţinutul secuiesc", care a inflamat destule spirite. Nu există un ţinut secuiesc, iar guvernanţii români, dacă vor să nu fie alungaţi cu pietre, trebuie să nu accepte niciodată preacurvia unui tîrg de dezintegrare a României, sub invocatul pretext viclean al autonomiei! La ultimul nostru recensămînt, fabulosul număr al secuilor din România a fost... 150. Aşadar, care ţinut şi al căror secui?
Odioasa ideea a regilor de a aduna bogăţii pe spinarea mulţimilor care trudesc
Prinţului îi surîde aurul de la Rosia Montană şi poate feudalizarea şi să nu care cumva să credeţi că va avea milă şi înţelegere faţă de poporul român, cum nu a avut milă nici de prinţesa Daiana! Prinţul e îndrăgostit de Transilvania, nu de România. Acolo sînt resurse naturale de toate felurile, de o bogăţie inestimabilă, pajişti cu flori, pămînt roditor, irigare naturală, resurse de apă potabilă și o imensă bogăţie de ape minerale! România e ca o femeie frumoasă, cuminte şi bogată, dar, măritată cu forţa, a încăput pe mîna unui schizofrenic care o răpune în bătaie şi o supune la tot felul de umilinţe. Prinţul Marii Britanii să nu uite un lucru: frumuseţile şi bogăţiile locului nostru, tezaurul solului şi subsolului, codrii seculari prin care se plimbă ca vodă prin lobodă, sprijinit în toiag, sînt ale Patriei Române şi nu pot fi cumpărate angro, cu doi sfanţi. Niciodată regilor nu li s-a părut odioasă ideea de a aduna bogăţii pe spinarea mulţimilor care trudesc. Însă, cît ai noştri vor dormi în front sau li se va cere a se preface că dorm, prinţul Marii Britanii devine rentabil intereselor sale, nicidecum ale României. În concluzie, cu profilul său de Moş Crăciun binevoitor şi nevinovat a aterizat pe tărîmuri româneşti cu interese şi scopuri precise, fără nicio legătură cu viaţa, problemele şi năzuinţele oamenilor locului, fiind susţinut propagandistic de „frații" maghiari să împînzească Transilvania, „pas cu pas" cu proprietăţile cumpărate. Acum rămâne strict problema noastră, a românilor, dacă vom accepta un asemenea implant colonizator, un om care se dă de ceasul morţii, invocînd iubirea pentru Transilvania, pe care o visează ca nouă perlă a coroanei. Dacă prinţul colonizator s-a îndrăgostit nebuneşte de Transilvania şi nu mai poate dormi decît în braţele ei, după jumătate de an de guvernare, preşedintele Iohannis are o singură mare dragoste: puterea. De cînd feisbucul l-a „ales", gîndirea sa strălucită, (in)capacitatea sa de sintetizare a meandrelor şi isteţimea alegerii excursiilor externe m-au umplut de „respect". Să trăiţi bine, domnule preşedinte! Vînzătorii de ţară îşi pot face meseria liniştiţi sub nemijlocita dumneavoastră oblăduire!