Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 6 iunie 2015

Vasile MENZEL - UN BUN ROMÂN

Nelu Niță
Vasile MENZEL - UN BUN ROMÂN

E aproape imposibil dacă ajungi în America, la New York, mai ales dacă eşti român să nu treci pe la NITA`S BAKERY ”.
Patronul acestei cofetării este un român, cu dublă cetăţenie, fabulos. NELU NIŢĂ.
Blând, generos, deosebit de bine educat, a plecat de mult din ţară pentru faptul că nu a putut să-şi practice meseria aşa cum îşi dorea. A avut curaj să ”zboare” departe, peste ocean şi a reuşit să îşi îndeplinească menirea, visul, dar nu oricum ci cu mare succes. Iubind nespus ţara natală, a venit de multe ori în România, încercând mereu să ajute prin: sponsorizări, prin afaceri, prin susţineri de proiecte culturale(spectacole,cărţi....) Ei bine acest OM sensibil care are două fete frumoase, Antonia şi Carla, s-a gândit să facă botezul copiilor fetelor sale, în România şi pentru asta a adunat rude din New York, Florida, Brazilia, Elveţia, Liban şi bine înţeles din ţară şi i-a adus la Bucureşti, asigurându-le cazarea pe mai multe zile, transportul,...... De! Avea calitatea de Bunic şi Sponsor al marelui eveniment care s-a  desfăşurat astfel.
Duminică 3 Mai, ora 13.
          Întâlnire la Biserica Albă. În faţa bisericii lume adunată vorbind în toate                            limbile pământului. Se făceau prezentări, pentru ca invitaţii să se cunoască între ei.
La ora 14, ne cheamă părintele.
Păşim în lăcaşul sfânt. Începe slujba. Erau patru preoţi şi un cor de excepţie. Micuţa Emilia, Andreea, fiica Antoniei şi a lui Ivan Goetschi, a fost clou-ul.
Când părintele ” a scăldat-o” , frumoasa micuţă nu a scos un sunet. Nu prea am văzut copil în asemenea situaţie care să nu plângă.
Aparatele foto sclipeau cu bliţurile lor.
La ieşirea din biserică, s-au făcut poze comune spre a ne aminti unii de alţi.
SLUJBA, acest spectacol religios, a fost o minune.
A urmat un drum scurt, pe jos, cam 50-100 de metri, relaxant, şi am ajuns în faţa Grădinii Athenee Palace. Am intrat prin ea în hotelul-restaurant unde era rezervat salonul ”Regina Maria” colorat în alb-albastru, culori fine, îmbietoare şi care avea expuse portretele reginei.
Înainte de a intra în salon, treceai printr-un vestibul plin de băuturi fine, sucuri naturale, cafele, unde se schimbau impresii.
Antonia  în brațe cu micuța Emilia-Andreea
S-a trecut la masă pe parcursul căreia invitaţii au avut parte de un frumos program artistic.
La început, patru domnişoare care formau ” Light Quartet ” ne-au delectat cu o muzică de calitate având în program: muzică clasică,   tangouri, dar şi piese din musicalurile americane precum” West Side Story” de Leonard Berstein, sau ” Vrăjitorul din Oz ”de A.Harold. Formaţia era compusă din:
Elena Albu - Vioara I şi voce
Gabriela Duţă – Vioara II
Andreea Tudor - Violă
Camelia Iancu – Violoncel
A urmat un superb mini-spectacol de dans sportiv modern. (trei perechi de tineri talentaţi şi frumoşi dintre care perechea cea mai mică de stat şi vârstă a făcut deliciul serii). Apoi, a apărut o orchestră care a executat muzică de dans.  Aşadar, lumea a dansat şi s-a simţit bine. Meniul a fost şi el la înălţime.
Acest eveniment petrecut în jurul unui pui de om, cu origini multiple dar şi cu aceea de român, a fost o mare reuşită şi un exemplu pentru românii de pretutindeni

Bravo NELU NIŢĂ, bunic fericit, bun american, bun ROMÂN.

                                                                                            Vasile MENZEL.