Faceți căutări pe acest blog

duminică, 3 iunie 2012

Recomandări din blogurile Sămănătorul

RECOMANDĂRI 

din blogurile Sămănătorul....

In luna trecută

Tismana - Statiune climaterică: 

Antonio Tomoniu la Pentru Tineri prin Tineri - Cu 1 zi în urmă
Tismana - Statiune climaterică: Preşedintele Asociaţiei "Dorna Tismana", Antonio Tomoniu, sprijină conform statutului asociaţiei sale, la televiziunea gorjeană ACCES-TV, atestarea oraşului Tismana ca staţiune climaterică. 

Despre "Asociaţia Dorna":


Despre proiectul "Pentru tineri prin tineri":

Site-ul - Pentru Tineri prin Tineri’

Antonio Tomoniu la Pentru Tineri prin Tineri - Cu 1 săptămână în urmă
*Asociaţia " Dorna Tismana " in parteneriat cu Asociaţia " Semănătorul Tismana " , Fundația Județeana pentru Tineret Gorj , Asociația Libera Inițiativa si Antreprenoriat Tismana A.L.I.A.T , Asociația Regionala pentru Dezvoltare Durabila, GSI Tismana, anunta derularea proiectului ‚Pentru Tineri prin Tineri’ finanțat de către Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Gorj. Proiectul ‚Pentru Tineri prin Tineri’ se va derula in perioada iunie – septembrie 2012. * In cadrul proiectului ‚Pentru Tineri prin Tineri’ care constă în a rea... mai multe »

Cum să ne protejăm de căpuşe

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Cu 1 săptămână în urmă
Cum să ne protejăm de căpuşe Deși nu suntem pe hartă ca ţară cu mare risc de îmbolnăvire din cauza căpușelor, dăm câteva sfaturi valabile pentru prima urgență. Aceste sfaturi trebuie luate atât în cazul oamenilor cât și în cazul animalelor. Bătrânii au experiența lor proprie (având animale) și indiferent de stadiul în care este căpușa, ori doar o pată neagră, ori deja umflată de sânge, ca un bob de fasole, trebuie să se acționeze astfel: 1. Dacă s-a prins o căpușă și ai în casa *untură,* acoper-o complet cu *untură solidă* și după două-trei minute se desprinde (ea se sufoc... mai multe » 

 

A. Melian- IMPERTINENŢA NERUŞINATĂ A UNUI NOSTALGIC

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Cu 2 săptămâni în urmă

*IMPERTINENTA NERUSINATA A UNUI NOSTALGIC*

 Căpetenie de uniune etnică, transformată abuziv în partid politic prin iresponsabilitatea sau complicitatea conducerii FSN, în lunile tulburi de după Revoluţie, Marko Bela îşi confirmă identitatea de poetastru al epocii comuniste, metamorfozat peste noapte în lider politic pro-capitalist, anti-românesc şi super-negustor. Obişnuit de ani mulţi să profite de toate guvernele în care a intrat împreună cu grupul său, aproape totdeauna prin trădare şi şantaj, acum, când se simte lipsit de butoanele ce i-au fost mereu... mai multe » 

 

Mircea Vâlcu-Mehedinţi-DISTRUGEREA ŞI CUCERIREA ROMÂNIEI FĂRĂ RĂZBOI (3)

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Cu 2 săptămâni în urmă

Mircea Vâlcu-Mehedinţi-DISTRUGEREA ŞI CUCERIREA ROMÂNIEI FĂRĂ RĂZBOI (3) *

A APĂRUT CARTEA “DISTRUGEREA ŞI CUCERIREA ROMÂNIEI FĂRĂ RĂZBOI” – VOL.3*

 Mircea Vâlcu-Mehedinţi *Citiţi mai jos sumarul care este destul de consistent.* Ştiut este că serviciile secrete folosesc mass-media ca una dintre sursele principale de informare. (În primul rând presa face parte dintre “fraţii şi surorile” serviciilor de informaţii. Agenţiile de presă au foarte multe în comun cu organizarea unui serviciu de spionaj – Aurel Rogojan). De asemenea, istoricii, ca izvoare, întrebuinţează, în scrierea istoriei unei ... mai multe » 

A. Melian - APPEL ADRESAT NOILOR AJUNSI LA PUTERE

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Cu 2 săptămâni în urmă

*APPEL ADRESAT NOILOR AJUNSI LA PUTERE*

*Domnule Prim Ministru, Domnilor Ministri, Domnilor Fosti în Opozitie,* In ianuarie 2011, - marcat de ieșirea disperată a Românilor în stradă -publicam în revista on line “ Samanatorul” o *SCRISOARE DESCHISA* *POLITICIENILOR TARII*, avându-i ca destinatari pe d.l T. Basescu, guvernul României și cei care-l susţineau, dar într-o bună măsură și pe toţi politicienii aflaţi în opoziţie. Dacă n-ati facut-o, va rog să citiţi acest text fiindcă astăzi, când aţi ajuns la putere, el nu și-a pierdut deloc actualitatea ! Înainte da a continua acest... mai multe » 
 

E-urile în sănătatea noastră

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Cu 3 săptămâni în urmă
** *Pieţele noastre au fost invadate de produse agricole din străinătate pline de e-uri pentru a nu se strica.* *Actul de provenienţă al mărfii ar trebui afişat de fiecare „producător agricol”!* "Lasă mâncarea să-ţi fie medicament" *Hipocrate* * * *E-urile în sănătatea noastră* *E-100* nepericulos *E-170* nepericulos *E-240* *tulburari* *E-101* nepericulos *E-174* nepericulos *E-241* *tulburari* *E-102* *periculos* *E-175* nepericulos *E-250* *periculos* *E-103* nepericulos *E-180* nepericulos *E-251* *periculos* *E-104* nepericulo... mai multe » 

 

LA LOC CU VERDEAŢĂ, UNDE NU ESTE NICI DURERE, NICI ÎNTRISTARE…

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Cu 2 luni în urmă
*LA LOC CU VERDEAŢĂ, UNDE NU ESTE NICI DURERE, NICI ÎNTRISTARE…*
 În 30-40 de ani, 80 % din acoperişurile Caliciei vor cere bani pentru înlocuirea lor. În 30-40 de ani, 80 % din cablurile electrice ale Caliciei vor cere bani pentru înlocuirea lor. În 30-40 de ani, 80% din căile ferate ale Caliciei vor cere bani pentru înlocuirea lor. În 30-40 de ani, 80% din drumurile şi soselele Caliciei vor cere bani pentru înlocuirea lor. În toţi aceşti 30 -40 de ani, Calicia nu va avea bani destui pentru pensii şi salarii, şi se va împrumuta ca să le plătească. Şi împrumuturile şi dobânzi... mai multe » 

 

Ziua Independenţei Naţionale a Romaniei: 9 mai 1877

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Cu 3 săptămâni în urmă

*ZIUA INDEPENDENŢEI NAŢIONALE A ROMÂNIEI: 9 MAI 1877*
Cucerirea independenţei de stat a României este rezultatul efortului economic şi militar al poporului român şi, deopotrivă, al demersurilor diplomaţiei româneşti făcute în etapa premergătoare, în timpul şi după consumarea Războiului de Independenţă din 1877-1878. Situaţia politică din Sud-Estul Europei se deteriorase puternic: în iulie 1875 izbucnea răscoala populară din Herţegovina, în august se ridica la luptă populaţia din Bosnia, în aprilie 1876 se răsculau bulgarii, iar în iunie 1876 se declanşa războiul dus de Serbia şi ... mai multe » 


BALADA PENSIILOR ŞI SALARIILOR PE TERMEN LUNG

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Cu 4 săptămâni în urmă

 

* BALADA PENSIILOR ŞI SALARIILOR PE TERMEN LUNG*
 ( psalm reunit al puterii, şi opoziţiei – care or mai fi ele….) Frunză goală, magheran, În Bucale, pe tăpşan, Cântă cucul lui Traian! Cântă cucul, ca o oaie, Calicia să ne-nmoaie, Cu bănuţi din două… oaie… *4 MAI 2012* Jianu Liviu-Florian Comentarii la Hotnews privind statuia lui Traian: Maidanez ranit cu fular, Catelusa intubata, La cateaua zburatoare, Cainele si cucul gol Regal de ironii la adresa statuii imparatului Traian de la Muzeul National Vedeti si http://www.cotidianul.ro/statuia-lui-traian-gol-pusca-ii-oripile... mai multe » 

 

Noua Ordine Mondiala - Declaraţii făţişe

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Cu 5 săptămâni în urmă
Atenţie!
Urmeaza criza de identitate şi economică 2012-2013

In articolul d-lui Alexandru Melian, "ABUZUL SI CRIZA DE AUTORITATE", publicat în revista "Sămănătorul", autorul, fost disident ceauşist, disecă societatea românească actuală în profunzime arătând că ea se îndreaptă spre un cancer ireversibil, dacă nu punem stop abuliei de astăzi. Iată, guvernul mafiot pedelist a căzut, prim-ministrul său paranoic căruia i se roteau ochii în cap la fiecare minciună spusă, a luat calea vechiului său cuib cu spioni de joc dublu pentru propăşirea mafiei economice transfrontaliere iar Marele Pi... mai multe » 

 

Alexandru Melian - ABUZUL ŞI CRIZA DE AUTORITATE

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Cu 5 săptămâni în urmă
*A B U Z U L SI C R I Z A * * D E A U T O R I T A T E* *( continuare din numerele trecute )*
*MOTTO*: *“ Tocmai în asta consistă * *puterea tragică a răului, că cel care-l * * comite găse**ș**te mii de motive* * pentru a-l scuza.”* * Mihai Eminescu* Deși *fenomenul Piaţa Universităţii* ar merita o analiză complexă, documentată și obiectivă,- un deziderat mai curând pentru generaţia viitoare – în articolul de faţă, el va fi evocat doar ca o realitate social politică în raport cu care auto... mai multe » 


 

Dr. Alex Berca – Oraşul Bucureşti de astăzi

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Acum 1 lună
Dr. Alex Berca – *Oraşul Bucureşti de astăzi** (Jurnal de călător)* *D*ouă evenimente deosebite m-au adus la sfârşitul lunii martie a.c. la Bucureşti: pe deoparte aniversarea zilei de naştere a surori mele octogenare şi lansarea unuia din cărţile scrise şi editate în România în urmă cu câteva săptămâni. Este deosebit de interesant pentru un călător să ajungă din când în când în locuri pe unde a mai umblat. În felul acesta are posibilitatea să compare, să aprecieze sau din contra să remarce unele aspecte mai puţin plăcute sau poate nedorite. În afara bucuriei de a fi din nou în oraş... mai multe » 


 

Dr. Alex Berca – Despre o nouă apariţie editorială: “Geopolitica României”

Sămănătorul - trei bloguri la Sămănătorul - Acum 1 lună


Dr. Alex Berca – Despre o nouă apariţie editorială:

“*Geopolitica României”* Editura Top Form din București a publicat în colecția de studii “GeoPolitica” lucrarea *Geopolitica României*, autori: Dr. Vasile Simileanu şi Dr. Radu Săgeată. Pentru prima dată după mulți ani de confuzie, rețineri şi de ce să nu recunoaștem, de frică de a spune anumite adevăruri despre poziția şi rolul României în contextual social-economic și în special în cel politic internațional, astăzi avem bucuria de a avea la dispoziție o lucrare amplă despre evoluția în timp şi mai ales în spațiul internațio... mai multe »