Faceți căutări pe acest blog

sâmbătă, 15 decembrie 2012

ANUNT IMPORTANT al redacţiei

ANUNT IMPORTANT privind reorganizarea Editurii Sămănătorul - online!


Anunţăm membrii şi colaboratorii Asociaţiei "Semănătorul Tismana" - cu scuzele de rigoare - că în perioada 15 dec. 2012 - 15 ian. 2012, redacţia Editurii Sămănătorul - online va lucra la reorganizarea pe baze cu totul noi a acesteia. In această perioadă nu se mai primesc propuneri de publicare a volumelor de autor sau a articolelor pentru bloguri.
Pe scurt, rațiunile acestei decizii a Comitetului Director al asociației, constau în volumul mare de acte normative, acte juridice şi acte bancare ce trebuie întocmite în această perioadă de către asociaţiile "Semănătorul Tismana" şi "Dorna Tismana" pentru ca Editura Sămănătorul - online să poată organiza o Librărie online prin care autorii Semănătorul să-şi vândă scrierile atât ca fişiere online cât şi ca volume tipărite, transmisibile prin poştă.
Vânzarea scrierilor ca fişiere online se va face prin Librăria online unde vor fi etalate pe un site specializat, coperta cărţii, o scurtă prezentare şi preţul ei. Cumpărarea se va face prin virarea sumei cu ajutorul unui card bancar sau prin virarea sumei prin poştă într-un cont bancar. Odată banii intraţi în bancă, cumpărătorul va primi prin e-mail fişierul cu cartea iar autorul va primi suma convenită cu Librăria online care nu va fi aceiasi cu suma de vânzare datorită cheltuielilor adiacente legate de lucrul efectiv şi fiscalitate.
Volumele tipărite urmează o cale asemănătoare, cu precizarea că autorii pot să propună cărțile lor, alte cărți valoroase din proprietatea personală sau chiar documente rare, fotografii de excepţie, şi probabil, alte obiecte nevoluminoase şi nealimentare după consultările noastre juridice cu instituţii de stat.

Alte detalii, "normele metodologice", se vor publica în Revista Sămănătorul, Nr. 12, decembrie 2012 care va apare de anul nou. Revista va conține, ca de obicei, fragmente din lucrările publicate la editură între 25 nov. - 15 dec. 2012

Sunt mai multe scopuri pentru care se face această reorganizare.
1. După cum aţi citit în Nr 11, noiembrie 2012, există nenumărate posibilităţi de fraudă pe Internet şi vă puteți trezi cu cartea dvs. expusă gratuit online la noi, că este vândută de alţii care iau bani pe munca dvs.
NOUA ORGANIZARE PERMITE CA SĂ CÂŞTIGATI DVS. ÎNŞIVĂ BANI DE PE URMA SCRIERII, pentru care ați trudit probabil zile şi nopţi!

2. Chiar unii dintre autorii Semănătorul ne propun acest lucru, dăm ca exemplu scrisoarea cunoscutului scriitor Stefan Dumitrescu:
"IUBITE DOMNULE NICU
Am găsit o Editura electronica, a unui român din America.. Mi-a publicat doua romane, si o sa-mi mai publice... Ce bine ar fi daca ati face si dumneavoastra, care va pricepeti, o astfel de editura... Va spun ca sunt zeci, sute de reviste pe internet,  la care publica foarte multi, si pe care nu le citeste mai nimeni... A dat parca boala in toti,  toti vor sa fie poeti, prozatori, toti vor sa fie mari... Este o boala a psihologiei
noastre asta.  Valorile nu se mai vad deloc din cauza mediocritatilor..
 Faceți o editura de aceasta  cu carti care se cumpără..
 Cum credeți, dumneavoastră stiti mai bine..
 Cu prețuire, al dumneavoastră Stefan Dumitrescu"


3. Un alt scop este de a ne putea acoperi cheltuielile de redacţie şi a evita migraţia autorilor. Dau exemplu de doi autori care auzind de cotizaţie au vrut şă-şi retragă scrierile, apoi, ca urmare a mailului de mai jos au revenit:
"Trebuie să știți că de fapt noi facem "muncă patriotică", ca în vremea lui Ceaşcă, lucrăm pe degeaba. Cotizaţia pe care o cerem nu acoperă nici măcar curentul consumat, accesul Internet şi găzduirea pe servere. Lucrăm practic voluntar!
Niciun redactor nu doreşte să lucreze cel puţin un sfert de oră pentru scrierile pe care le primim zilnic şi să primească pentru asta circa 30 de bani  (10 lei/30 zile) Eu o fac pentru că aşa m-am obişnuit de pe vremea când Artur Silvestri când acesta subvenţiona cheltuielile de redacţie. După 3 ani de la deces, ne-am pomenit cu  siturile editurii închise fără niciun preaviz. Nu puteam să las 160 de autori cu fundul în baltă, am deschis pe banii mei noi site-uri şi am continuat, făcând apel la toţi să mergem înainte prin donarea unei sume modice numită cotizaţie. Redacţia a lucrat din dec. anul trecut, aproape un an, pentru suma de 620 lei strânsă "din cotizaţii" adică 1 leu şi ceva zilnic, curentul şi plata pentru cablu Internet, consumul numai pentru editură reprezentând poate de 10 ori mai mult.
Nu sunteţi singurul deci care nu vrea să se solidarizeze cu iniţiativa noastră, viaţa e grea şi mulţi au renunţat. Unii şi-au făcut bloguri pe care nu le citeşte nimeni, ar trebui să plătească de 20 de ori suma unei cotizaţii pentru ca motoarele de căutare să-i găsească printre primii pe Internet.
Unii au revenit pentru a se face cunoscuţi prin revista "Semănătorul" pe care o citeşte multă lume.
Când veţi putea, o să reveniţi şi dvs."


Aceste exemple  le considerăm concludente pentru a înţelege că reorganizarea Editurii Semănătorul online este o NECESITATE atât a redacţiei cât şi a AUTORILOR.

Ne reîntâlnim în revista de Anul Nou, apoi în noua formulă,  după 15 ianuarie.
Anul Nou să fie o înviere a speranţelor că vom putea trăi într-o ţară, măcar normală dacă nu se poate dintr-odată prosperă deşi bogăţiile noastre naturale ne copleşesc!

Blogurile vor mai funcţiona cu prezentul anunţ şi prezentările de volume care au fost trimise până astăzi 15 dec. 2012

Vă dorim un Crăciun îmbelşugat, sănătate şi bucurii!
SPERANŢE DE MAI BINE!

Redacţia Semănătorul